Hamptons Transformation – Kitchen

Category
Kitchens, Portfolio
Tags
kitchen
About This Project

Hamptons Transformation – Kitchen

Polytec Design Awards 2021 Entry

What was once a small, awkward Cheltenham unit has now been transformed into a Hamptons inspired home, giving its retired owner the feeling of being on constant holiday while enjoying spacious comfort. The palette is both timeless and our homeowner’s favourite colour. The purpose of this renovation was to change the flow of the unit to better suit our clients changing needs while making the space entirely her own.

Brilliant SA had previously completed renovations at her daughters home (see modern-traditional fusion). Our client undertook a complete unit renovation, including a kitchen, european laundry & main bathroom, as well as installing cavity sliding doors to bedrooms and painting throughout. Brilliant SA completely reconfigured the floorplan of the unit by removing a central arched wall, where the island now sits and entirely reconfiguring the laundry and bathroom areas.

A doorway was closed off where the entertainment unit is now located. This created more storage and added a defined living room/kitchen layout. This allowed for the creation of a hallway to be built in behind the lounge giving the bathroom and bedrooms added privacy. Custom joinery throughout the kitchen includes most notably, a spacious 2.6m island benchtop in Polytecs ‘Casino’ Profile thermolaminated panels in colour ‘Oxford Matt’, a deep navy blue. Stone benchtops in Caesarstones ‘Organic White’ create the perfect hamptons pairing. ‘Casino’ thermolaminated doors continue throughout the back kitchen wall and into the dining area in Polytec’s Classic White, adding a substantial amount of additional storage for our client.

A large stacker door was installed off the kitchen to allow more natural light into the living spaces, whilst also opening onto a courtyard.Β The installation of rigid plank flooring in a classic pale golden hues further cements the clients desired hamptons appeal. Finishing off the space is the selection of a natural white paint throughout which gives the space a really bright and spacious feeling.

Designed and built by the Brilliant SA team.
Designer: Bronwyn Aldridge
Supervisor: David Lamond

#2204

 

LET'S GET STARTED

Simply fill in the form below to start the process. We'll send you a reply email with further information.
x

SEND A MESSAGE

Submit your message below:
x
<
We are working from home and available by phone and email CONTACT US
X